tirsdag 15. november 2011

Abra havn

I går bestilte jeg overnatting i Abra havn til neste sommer, poden kommer til å bli bra fornøyd når han får vite om det.:)
I tillegg til å da være i dyreparken skal jeg få møte noen flotte damer i Kristiansand, gleder meg stort til det.

Dyreparkens styre ga i 2011 grønt lys for utbyggingen øst for Grashavet. Dermed er det klart for en av de største utbyggingene av overnattingskapasitet på Sørlandet noensinne. Og Abra Havn blir den desidert største investeringen i Dyreparkens historie.

Abra Havn blir et gjennomtematisert overnattingstilbud basert på Kaptein Sabeltanns historier. Her skal man kunne bo i Langemanns hus, i Pelle og Pysas hus og i husene til mange andre figurer fra Kaptein Sabeltanns univers. I Abra Havn blir man ikke en passiv tilskuer, men lever midt i universet. Lyder, lys og andre effekter skal sørge for skikkelig sjørøverstemning bak den høye inngangsporten til Abra Havn.

Forestillinger
Det nærmeste treffsted på andre siden av Grashavet er Kaptein Sabeltanns Verden med restauranter, butikker, teater og aktiviteter. Gjestene i Abra Havn vil kunne fraktes til og fra Kaptein Sabeltanns Verden i sjørøverkapteinens skip og vil kunne spise frokost med sjørøvere før Parkens åpningstid og få middag på Kaptein Sabeltanns Sjørøvergrill om kvelden. Utenom skolens sommerferie, hvor skuespillere har faste underholdningsinnslag i løpet av dagen, vil teateret kunne benyttes til å sette opp attraktive forestillinger for boende gjester i Abra Havn og på Rica Dyreparken Hotel.

Abra Havn skal være åpen fra påske til og med høstferien.

Kronen på verket
- Dette er kronen på verket for Kaptein Sabeltann-universet. Jeg vet ikke om noe annet sted i verden som har et så stort og gjennomarbeidet sjørøverkonsept som det Dyreparken nå vil få. Dette blir en fullgod by, et stort utstillingsvindu og et opplevelsesunivers av de helt sjeldne, sier Terje Formoe.

- Det er mulig at dette er et lite skritt for menneskeheten, men det er definitivt et stort sprang for Kaptein Sabeltann, konstaterer Formoe.

171 leiligheter
Abra Havn skal inneholde 171 leiligheter der det er lagt til rette for enkelt selvhushold. Man vil imidlertid kunne få bestilt måltider for levering, eller man kan benytte spisestedene i Dyreparken. Det blir lagt opp til om lag 750 senger fordelt på 3-sengers, 4-sengers, 5-sengers og 6-sengers leiligheter med ett, to eller tre soverom.

Byen inneholder også en borg - Villa Rosa - hvor det er 12 leiligheter. I tillegg er det et fellesbygg med alle servicefunksjoner som inngang, resepsjon, butikk, lager og kontorfasiliteter. Abra Havn skal også kunne benyttes til gruppearrangementer, bedriftsarrangementer og teambuilding.

Åpner til pinse 2012
Kaspar Stømme AS har fått kontrakt på byggingen av Abra Havn.
Åpning av Abra Havn er planlagt til pinse i 2012.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar