lørdag 27. februar 2010

Kasper har blitt operert igjen


Vi fikk egentlig time i mars kl 11.30 men jeg ringte og avbestilte , grunnet tidspunktet. Det er altfor lenge for en gutt på 3år å ikke få spise før langt på dag, han skal jo faste i 6 t før operasjonen, så vente en stund etter operasjonen før han spiser.
Onsdag ble vi oppringt av en hyggelig dame, som lurte på om vi ville ha time på torsdag kl 9. Det sa vi ja til.

Operasjonen gikk veldig bra, de har gjort om på litt ting siden sist å det fungerte bedre for kasper sin del.

Så når vi kom fikk han ett beger med flytende bedøvelsesmiddel, det gjorde at han ble sløv litt etter litt.Siden vi sliter med stikkpiller så ventet de med det til han hadde sovnet.
Så trillet vi han inn på operasjonsalen, hvor de satte veneflon, hun første som prøvde , bommet 2 ganger, det ble hyl og skrik men så kom noen andre og hun klarte det på 1 forsøk på andre armen. Vi så han ble litt sløv, så de spurte om han var trøtt:
Nei det er jeg ikke og jeg skal ikke sove, var svaret.. De lo godt da:)

Han ble litt krakilsk før han sovnet men det var veldig vanlig.
Det flytende han fikk gjorde også at han sov lenger etter operasjonen var ferdig. Var på vei til å våkne etter 25 min, da puttet de litt mer bedøvelse i sånn at han skulle sove 20 min til, men han slo til å sov til sammen litt over 1 time:)

Våknet og skulle ha av alt av slanger osv på hånden, det var greit. Så satt han og koste på fanget , før han igjen ville hvile litt i sengen.
Etterhvert fikk han tilbud om saft og kjeks, saft ville han ikke ha, siden hun som ga han det flytende bedøvelsesmiddelet sa det var saft for å få det i han.. Så da ba han om vann.
Fikk også is av de , det var godt.

Han har nå fått 2 nye dren, de fjernet de som var der fra før og så fjernet de polyppene.
Formen hans er fin, litt sløv var han hele torsdagen, å det kom endel blod ut fra nesen men det kom visst til å være sånn noen dager.

Alt i alt var det mye bedre enn forrige gang. Følte de var mer interesert i at Kasper skulle ha det bra , å at det ikke skulle bli mye hyl og skrik. Det var godt for oss foreldre også.








lørdag 20. februar 2010

onsdag 17. februar 2010

Veksthormoner og litt tanker rundt det.

Poden er ikke akkurat av de største barna, han vokste fint frem til han var 1 år , etter det sluttet han å følge kurven sin. Han har tatt mye tester, vært på Ul osv uten at man finner noe galt. Nå er det da snakk om veksthormoner, eller det har vært snakket om siste året.
Men man begynner aldri med veksthormoner før barnet har bikket 4år, så når Kasper fyller 4 år blir det tur til Rikshospitalet for å ta en del prøver. Så får vi se hva de bestemmer seg for. Barnelegen til Kasper mener at han nok må begynne med det men vi foreldre er fryktelig skeptiske. Det e rmyeå ta hensyn til , så vi må nok sette oss grundig inn i det fra alle sider før vi bestemmer oss for hva vi skal gjøre.


Hva er mangel på veksthormon?
Veksthormon produseres av hypofysen, som befinner seg midt i hodet under hjernen. Derfra skilles veksthormon ut i blodet i korte perioder i løpet av døgnet.

Barn produserer relativt mye veksthormon. Produksjonen når en topp i pubertetsalderen, reduseres deretter i voksen alder og blir mindre jo eldre man blir.





Veksthormoners virkning
Veksthormon har en rekke forskjellige virkninger i kroppen. Det er, som navnet antyder, viktig for lengdevekst i barneårene, men det påvirker også andre kroppsfunksjoner. Blant annet stimuleres oppbygging av muskler og bein samt nedbryting av fettvev.



Mangel på veksthormon hos barn og voksne
Mangel på veksthormon er en tilstand som karakteriseres ved at kroppens egen produksjon av veksthormon er nedsatt. Det vanligste hos barn er at de har isolert mangel på veksthormon, men nok av andre hormoner. Vi kjenner ikke årsaken til dette.

Hos voksne derimot er årsaken oftest at hypofysen er skadet av en svulst eller av behandlingen av svulsten. Resultatet blir da at det vanligvis ikke bare blir mangel på veksthormon, men også på andre hormoner som hypofysen produserer.

Diagnostisering
For å diagnostisere mangel på veksthormon brukes et stoff som påvirker hypofysen til å skille ut veksthormon, f.eks. insulin eller arginin. Deretter måles innholdet av veksthormoni blodet. Hvis det måles en lav verdi, kan dette klassifiseres som mangel på veksthormon.

Symptomer
Mangel på veksthormon gir seg ofte utslag i at barnet vokser langsommere enn vennene. Noen barn har også litt mer fett, såkalt valpefett.

Hos voksne reduseres muskelmengden mens fettmengden øker, spesielt over magen. Fettstoffene i blodet påvirkes negativt. Voksne pasienter kan ha dårligere livskvalitet.

Behandling
Hensikten med behandlingen med veksthormon er å erstatte hormonet som mangler og prøve å etterlikne den friske kroppens måte å produsere veksthormon på. Derfor får pasienten injeksjoner av hormonet hver kveld fordi et normalt individ produserer mest veksthormon om natten. De som behandles i barneårene, får ofte veksthormon til de er ferdig utvokst.


Hvordan behandles mangel på veksthormon?
Behandlingen består av daglige injeksjoner med veksthormon

tirsdag 16. februar 2010

Flere bilder









Kaspergullet





lørdag 13. februar 2010

Klær og leker til transittmottaket

Det skal åpnes nytt transittmottak her i byen og de har ettlyst klær , leker og utstyr.
Så nå har vi pakket en full eske med klær og leker etter Kasper.Godt å bli kvitt litt synes jeg:)

torsdag 11. februar 2010

Karneval!





I morgen er det karneval ibarnehagen, poden ser ut til å velge å vere bie:)Jeg synes krokodillen var kulest men hva hjelper det.

søndag 7. februar 2010

lørdag 6. februar 2010

Har blitt fadder


Jeg har ei veldig god venninne som jobber med gatebarn i Bolivia, nå trengte de faddere til prosjekt Føniks, å det er en selvfølge for oss å bidra. Fra før sender vi nedover mye klær etter Kasper, synes det er ett utrolig fint prosjekt å støtte.

Om noen flere er interesert så kan dere lese mer her:

http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=7974142135&ref=ts

og her

http://www.facebook.com/group.php?gid=68868101658&ref=ts


Her er bloggen til venninna min

http://vibeaqui.blogspot.com/



De minste barna og babyene som bor på gata trenger din hjelp! Det skal så lite til og støtten som kommer inn er så viktig!
For 150 kr mnd kan du være med på å gi mat, bleier, klær, medisiner, aktiviteter og melk til de 10-15 barna vi jobber med på dagsenteret vårt for gatebarn i Cochabamba.
Som Føniks fadder får du mail en gang i mnd med oppdateringer og bilder av barna og fra jobben på dagsenteret. Slik kan du følge med på hva som skjer, hva pengene går til og du kan med egne øyne få se hvordan livet til gatebarna forbedres betraktelig ved støtten fra nettopp deg!
Så hva sier du? Vil du bli fadder?
Ta kontakt med meg på mail: vibekebolivia@yahoo.no

fredag 5. februar 2010

Uken er snart over

Forrige ukes time på ø-n-h gikk dessverre ikke hlt som forventet.
Kasper hadde mistet ett av drenene, så vi skal se om 3 mnd om han må legge inn nytt.
Polyppene har vokst ut igjen å må også fjernes, så vi står på venteliste til operasjon.
Han hadde full score på hørselstesten på høyre siden men ikke venstre. Det gjør de ikke noe med, det plager han ikke veldig annet enn når det er store grupper i barnehagen.Så barnehagen har fått en del tips til å lette det litt der for kasper:)

Sånn ellers har det vært en stille og rolig uke, har fått ryddet på klesrommet, det var på tide, fikset og ordnet i huset her,å møtt litt venner.

Har fått shoppet litt også til poden, 6 nye par sko blant annet,2 til vinteren igjen, 2 overgangsko og 2 par sommersko.Så fant vi reima tec + dress på halvpris.. De skal være mye mer slitesterke enn vanlig reimatec. Så da håper vi den holder mål:)

Helgen blir brukt til litt lærekjøing med ei venninne, familiekos og vennebesøk.

God helg alle sammen!